Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli tarifi: Şeftali Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftali Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram şeftali (kabukları soyulmuş)
  • 800 gram toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu

Şeftali Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış 1 kilogram şeftaliyi küp küp doğrayın ve yarısını derin bir tencereye aktarın.
  • Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpin.
  • Toz şeker bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve şeftalinin kendi suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.
  • Şeftaliler suyunu saldığında tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda tahta bir kaşıkla kaynatıp kaynamaya bırakın.
  • Reçelin köpürmemesi için yarım tatlı kaşığı tereyağını da tencereye ekleyip karıştırın ve 15 dakika daha kızık ateşte koyulaşmaya bırakın.
  • Yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başlayan reçele, son olarak limon tuzunu katıp kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Soğuttuktan sonra kahvaltılarınıza tat katması için güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.
  • Kızarmış ekmek ve tereyağı ile servis edip sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Şeftali Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Toz şeker miktarını arzuya göre bire bir ölçüde kullanmayı tercih edebilirsiniz.Pişirme aşamasında erimemesi için sert yapıda şeftaliler kullanmaya özen gösterin. Reçeli çok fazla karıştırmadan pişirin.Daha açık renkte bir reçel hazırlamak için; şeftalilerin çekirdeğe yakın kısımlarını temizleyerek alın.Parlak renkte reçeller hazırlamak için; ocaktan aldığınız reçeli geniş ve cam bir kaba boşaltıp üzerine tülbent örtün. Güneş gören bir yerde uzun bir süre bekletin. Sonrasında kavanozlara aktardığınız reçelleri, serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.Şeftali reçeli, kaynama esnasında daha fazla köpüklenir. Bunu önlemenin yolu çok az miktarda tereyağı eklemektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025