Ana sayfa » Kahvaltılık » Şeftali Reçeli Tarifi
Şeftali Reçeli tarifi: Şeftali Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Toz şeker miktarını arzuya göre bire bir ölçüde kullanmayı tercih edebilirsiniz.Pişirme aşamasında erimemesi için sert yapıda şeftaliler kullanmaya özen gösterin. Reçeli çok fazla karıştırmadan pişirin.Daha açık renkte bir reçel hazırlamak için; şeftalilerin çekirdeğe yakın kısımlarını temizleyerek alın.Parlak renkte reçeller hazırlamak için; ocaktan aldığınız reçeli geniş ve cam bir kaba boşaltıp üzerine tülbent örtün. Güneş gören bir yerde uzun bir süre bekletin. Sonrasında kavanozlara aktardığınız reçelleri, serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.Şeftali reçeli, kaynama esnasında daha fazla köpüklenir. Bunu önlemenin yolu çok az miktarda tereyağı eklemektir.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin