Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftali Mantısı Tarifi

Şeftali Mantısı

Şeftali Mantısı Tarifi

Şeftali Mantısı tarifi: Şeftali Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftali Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet milföy hamuru
  • 3 adet şeftali (soyulmuş, kalın dilimlenmiş)
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilin
  • 1 bardak portakal suyu

Sunumu için:

  • 1 yemek kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş) (arzuya göre)
  • 1 top vanilyalı dondurma

Şeftali Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Esmer şeker, tarçın, limon suyu ve vanilini karıştırın. Şeker eriyince ve şerbet fokurdamaya başlayınca ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığınız şerbet eğer fazla katılaşmaya başlıyorsa, portakal suyunun 1/4'ünü içine döküp karıştırın.
  • Kare milföy hamurunu üçgen olacak şekilde ikiye bölün. Tezgahı unlayın. Üçgen milföy hamurunu incelmesi için merdane ile açın.
  • Bir ucuna şeftaliyi koyup etrafını sarın.
  • Tüm şeftalileri milföy ile sardıktan sonra yağlanmış kalıba dizin.
  • Tarçınlı şerbeti milföylerin üzerine dökün. Her yerine nüfuz ettiğinden emin olmak için fırça ile üzerilerinden geçin.
  • Portakal suyunu milföy hamurlarının üzerine gelmeyecek şekilde, kenardan borcama dökün.
  • Milföyleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Dövülmüş ceviz ve vanilyalı dondurma ile sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025