Şeftali Mantısı Tarifi
Şeftali Mantısı tarifi: Şeftali Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
11 adet
Şeftali Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 3 adet şeftali (soyulmuş, kalın dilimlenmiş)
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı esmer şeker
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilin
- 1 bardak portakal suyu
Sunumu için:
- 1 yemek kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş) (arzuya göre)
- 1 top vanilyalı dondurma
Şeftali Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Esmer şeker, tarçın, limon suyu ve vanilini karıştırın. Şeker eriyince ve şerbet fokurdamaya başlayınca ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız şerbet eğer fazla katılaşmaya başlıyorsa, portakal suyunun 1/4'ünü içine döküp karıştırın.
- Kare milföy hamurunu üçgen olacak şekilde ikiye bölün. Tezgahı unlayın. Üçgen milföy hamurunu incelmesi için merdane ile açın.
- Bir ucuna şeftaliyi koyup etrafını sarın.
- Tüm şeftalileri milföy ile sardıktan sonra yağlanmış kalıba dizin.
- Tarçınlı şerbeti milföylerin üzerine dökün. Her yerine nüfuz ettiğinden emin olmak için fırça ile üzerilerinden geçin.
- Portakal suyunu milföy hamurlarının üzerine gelmeyecek şekilde, kenardan borcama dökün.
- Milföyleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Dövülmüş ceviz ve vanilyalı dondurma ile sıcak servis edin.