Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftali Kurabiye Tarifi

Şeftali Kurabiye

Şeftali Kurabiye Tarifi

Şeftali Kurabiye tarifi: Şeftali Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftali Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 180 gram sütlü çikolata

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı turuncu gıda boyası
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şeftali Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Şeftali kurabiyelerin kreması için; sütü küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve unu ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kıvam almaya başlayan kremaya sütlü çikolata küplerini katıp eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
  • Ocaktan aldığınız kremayı mikser yardımıyla karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Kurabiye hamuru için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve yoğurdu karıştırma kabına alın. Azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Elde ettiğiniz kurabiye hamurundan küçük parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayıp şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Buzdolabında soğuyan kremayı dışarı çıkartın. Fırından çıkan kurabiyeleri kısa bir süre dinlendirin. İki adet kurabiyenin arasına hazırladığınız kremadan sürün birbirine yapıştırın. Tüm kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Toz turuncu ve kırmızı gıda boyasını ayrı ayrı kaselere alın. 1/2 su bardağı suyla karıştırın. Toz şekeri çukur bir kaseye alın.
  • Şeftali kurabiyelerin bir yüzünü turuncu renkli, bir yüzünü kırmızı renkli suya batırıp toz şekere bulayın. Tüm kurabiyelere aynı işlemi uygulayın. Geniş bir servis tabağına alıp çok fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Şeftali Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyelerin orta kısımlarının hazırladığınız çikolatalı krema ile muntazam bir şekilde dolmasını isterseniz; kopardığınız minik kurabiye hamurlarını yarım ceviz kabuğu üzerine döşeyin. Boşluk kısımları altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hafif bir renk alana kadar pişirip sıcağı sıcağına kabuklarından çıkartın. Kurabiyeleri bu şekilde hazırlarsanız kremanın yanı sıra çekirdek görünümü verecek bir adet kabuksuz badem de kullanın.Soğuması ve katı bir hal alması için tarife krema hazırlığıyla başlayın.Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar azar azar un eklemeye devam edin.

Şeftali Kurabiye tarifi için servis önerisi

Şeftali kurabiyelerin uç kısımlarını taze nane yapraklarıyla süsleyin. Toz şekerin erimemesi için çok fazla bekletmeden servis edin, arzuya göre tek renk gıda boyası kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025