Sebzeli Yufka Böreği Tarifi
Sebzeli Yufka Böreği tarifi: Sebzeli Yufka Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Yufka Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Sebzeli Yufka Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 1/2 kg. ıspanak
- 3 adet havuç (rendelenmiş)
- 2 adet patates (küçük doğranmış)
- 1 adet kırmızı kapya biber (küçük doğranmış)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 1 su bardağı galeta unu (bulamak için)
- 1 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeli Yufka Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Kızgın bir tavada bir miktar sıvı yağ ile beraber havuç ve patatesleri soteleyin.
- Patates ve havuçlar yumuşayınca ıspanakları ve kapya biberleri ekleyin. Tuzunu da koyduktan sonra sotelemeye devam edin.
- Ispanaklar sotelendikten sonra sebzeleri ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
- Yufkaları açın. Üzerlerine harcı şerit şeklinde yayın ve iç malzeme taşmaması için kenarlardan içeriye doğru katlayıp, rulo haline getirin.
- Ruloları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Servis etmeden önce dilimleyin ve sıcak servis edin.