Sebzeli Yahni Tarifi
Sebzeli Yahni tarifi: Sebzeli Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Tencereyi ısıtın ve tereyağını eritin. Kuşbaşı etleti kızgın yağda soteleyin.
- Havuçları ilave edin ve etle birlikte harlı ateşte kavurun.
- Bezelyeleri ilave edin. Kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ilave edin ve etlere iyice yedirin. Suyu, tuzu ve tane karabiberleri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Sebzeli Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Etlerin daha yumuşak olmasını isterseniz, pişirmeden 2 saat önce yarım şişe soda ekleyerek dolapta dinlendirin.
Sebzeli Yahni tarifi için servis önerisi
Yanına da pilav... Oldu bile...