Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Yahni Tarifi

Sebzeli Yahni

Sebzeli Yahni Tarifi

Sebzeli Yahni tarifi: Sebzeli Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Yahni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Yahni tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereyi ısıtın ve tereyağını eritin. Kuşbaşı etleti kızgın yağda soteleyin.
  • Havuçları ilave edin ve etle birlikte harlı ateşte kavurun.
  • Bezelyeleri ilave edin. Kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ilave edin ve etlere iyice yedirin. Suyu, tuzu ve tane karabiberleri ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Sebzeli Yahni tarifinin püf noktası nedir?

Etlerin daha yumuşak olmasını isterseniz, pişirmeden 2 saat önce yarım şişe soda ekleyerek dolapta dinlendirin.

Sebzeli Yahni tarifi için servis önerisi

Yanına da pilav... Oldu bile...


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025