Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi
Sebzeli Tavuk Haşlama tarifi: Sebzeli Tavuk Haşlama için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Tavuk Haşlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Sebzeli Tavuk Haşlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 - 400 gram kemiksiz tavuk eti
- 2 diş sarımsak
- 3 adet büyük boy patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 5,5 - 6 su bardağı sıcak su
- 2 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
Sebzeli Tavuk Haşlama tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklarınızı, soğan, patates ve havuçları iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsağı ve kereviz sapını ince ince kıyın.
- Tencerenizin içerisine sıcak suyu aktarın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve altını orta ateşte açın.
- İri parçalar halinde doğranmış tavuklarınızı tencerenizin içerisine alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Tavuklarınızı bu şekilde 15 dakika kadar pişirdikten sonra kaynatın suyun içerisine tüm sebzeleri ilave edin.
- Sebzeler de yumuşayana kadar pişirin. Pişince içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Birkaç dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Sıcak sıcak servis edin, afiyetler olsun!
Sebzeli Tavuk Haşlama tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları öncesinde pişirmek suya tavuğun tadının geçmesine yardımcı olur ve yemeğinizin lezzetini arttırmaya yardımcı olur. Dilerseniz içerisine tane karabiber, defne yaprağı gibi farklı baharatlar ilave edebilir, servis etmeden önce çıkarabilirsiniz. İçerisine kereviz sapı koymadan da yapabilirsiniz, dilediğiniz tavuk çeşidini kullanabilirsiniz.