Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi
Sebzeli Tavuk Göğsü tarifi: Sebzeli Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Sebzeli Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tavuk göğsü
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 su bardağı su
Sebzeli Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle eti ve sebzeleri ayrı ayrı küp küp doğruyoruz ve tuz ekliyoruz etimizi bi tavaya alıp suyu çekene kadar arada karıştırıyoruz.
- Bu arada doğranmış olduğumuz sebzeleri ayrı bir tavaya önce kızarmak için yağ ekleyip patatesleri ekleyip kızartıyoruz.
- Daha sonra patlıcanları ardından biberleri ayrı ayrı kızartıyoruz ama çok çok fazla kızartmayın. Daha sonra suyunu çeken ete bir yemek kaşığı yağ ekleyip iyice kızartıyoruz.
- Daha sonra içine salça ve baharatları ekliyoruz. Ben baharatları damak tadıma göre ekliyorum sizde hoşunuza gidecek şekilde ekleyebilirsiniz hepsini iyice karıştırıp kızartmış olduğumuz sebzeleri içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte bırakıyoruznSuyunu çekince dilediğiniz şekilde servis ede bilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.