Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Risotto Tarifi

Sebzeli Risotto

Sebzeli Risotto Tarifi

Sebzeli Risotto tarifi: Sebzeli Risotto için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Risotto nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Risotto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Risotto için:

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet soğan (minik küpler halinde doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket risotto pirinci (500 gr)
  • 1+1/4 su bardağı beyaz şarap (arzuya göre) (ya da beyaz sirke)
  • 1 dal taze biberiye (Rozmarin)
  • 1 dal kekik
  • 4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

Sebze suyu için:

  • 2 litre su
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1/2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2-3 dal taze biberiye
  • 2-3 dal taze kekik

İçi için:

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 paket kereviz sapı
  • 1 adet istiridye mantarı (sadece yaprak kısmı) (400 gr)
  • 1 adet kabak
  • 1 kase ıspanak
  • 1 adet kaliforniya biberi
  • 1 adet sarı biber
  • 1/2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı bezelye (konserve)
  • 1 çay kaşığı beyaz karabiber (öğütülmüş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket toz parmesan (100 gram)

Sebzeli Risotto tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle sebze suyumuzu hazırlıyoruz: Kullanacağımız sebzeleri güzelce yıkıyoruz. Kabuklarını soymadan 2-3 parçaya doğrayıp büyük bir tencereye koyup 2 litre su ekliyoruz. Ocakta orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bu esnada risottomuzun içine ekleyeceğimiz sebzeleri yıkayıp, kabuklarını soyup, küçük küçük doğruyoruz. Malzemelerin pişirme süreleri farklı olduğundan birbirine karışmaması için ayrı ayrı kaplara koyuyoruz
  • Sebze suyumuz kaynayınca ocağın altını en kısığa getiriyoruz.
  • Risottomuzun ön pişirmesini yapıyoruz: Derin büyük bir tencere veya tavanın dibine zeytinyağını ekliyoruz. Yağ kızınca yarım soğan ve 2 diş sarımsağı ekleyip orta ateşte karıştırarak biraz kavuruyoruz.
  • Tüm risotto pirincini de ekleyip karıştırıyoruz. 1 kepçe sebze suyundan ekleyip birazcık karıştırıyoruz. 1 bardak şarabı da ekleyip karıştırıyoruz.
  • İçine 1 dal taze kekik ve biberiye ekliyoruz. Şarap birkaç saniye içerisinde buharlaşacak ve geriye çok az sıvı kalacaktır. 1 kepçe daha sebze suyu ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu çekince ocağı kapatıyoruz.
  • Kekik ve biberiyeyi risottodan çıkarıp 10 dakika başka bir metal bir tencereye alıp ağzını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Gelelim sebzelerimizi hazırlamaya: Bir tavanın dibine zeytinyağını döküyoruz. Soğanı, sarımsağı, kereviz sapını atıp orta ateşte kavuruyoruz.
  • Havucu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Çeyrek kepçe kadar sebze suyu ekleyip karıştırıyoruz. Mantarları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kabuk, ıspanak, bezelye, kırmızı ve sarı biberi ekleyip karıştırıyoruz. ¼ bardak şarabı ve dinlenmiş risottoyu orta ateşte ekleyip karıştırıyoruz.
  • 2 kepçe sebze suyu koyup ocağın altını en yükseğe açıp karıştırıyoruz. 1-2 kere karıştırdıktan sonra yine orta ateşe ayarlıyoruz. Bir kez daha 2 kepçe sebze suyu verip aynı işlemi yapıyoruz.
  • Beyaz karabiberi ekleyip ocağın altını en yükseğe ayarlıyoruz. 2 kepçe daha sebze suyu ekliyoruz. Tuzu atıp karıştırıyoruz. 2 kepçe daha sebze suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kaşıkla tencerenin bir ucundan diğer ucuna doğru çektiğinizde tavanın dibini görebiliyorsak doğru kıvamı yakalamışsınız demektir. Afiyet olsun.

Sebzeli Risotto tarifinin püf noktası nedir?

1 su bardağı = 200 ml / Kepçe = Orta boy


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025