Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi
Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi: Sebzeli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 10-15 adet mantar
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı minik küpler halinde doğrayalım. Tavaya zeytinyağınu koyup altınız açalım. Tavmuz ısınınca soğanı ekleyelim.
- Mantarları güzelce yıkayıp kurutalım. Soğanlar biraz kavrulunca ince ince doğradığımız mantarları avuç avuç ekleyelim.
- Bu esnada tavanın altı iyice açık olsun, mantarları da yavaş ekleyelim sulanmasın.
- Mantarları ekledikten sonra bezelyeyi ekleyelim. Bir iki tur karıştıralım.
- Eğer taze bezelye kullanıyor iseniz bu esnada çok az sıcak su ilavesi yapalım. Burada amaç bezelyelerin diriliğini almak.
- Suyunu çekince yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin, tereyağını ekleyip biraz kavurun. Pirinç ne kadar güzel kavrulursa pilav o kadar güzel olur :)
- Kavrulduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ilave edin. Birkaç damla limon sıkıp tuzunu ekleyin. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olur. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirip üzerine karabiber ve maydanozu ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun!
Sebzeli Pirinç Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Taze bezelye çok daha lezzetli oluyor fakat pişmiş konserve bezelye kullanacaksanız pilav suyunu çekmeye yakın ekleyebilirsiniz. Pişirme esnasında pilava birkaç damla limon sıkmak pilavın daha beyaz olmasını sağlar. İsteğe göre en son dereotu da ekleyebilirsiniz.