Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi
Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi: Sebzeli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı arpa şehriye
- 3 adet küçük boy havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı mısır
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz (azaltıp arttırılabilir)
Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle havuçların kabuklarını soyarak küçük küpler halinde kesiyoruz ve tencereye bezelyelerle beraber alıp haşlıyoruz. Mısır olarak da dondurulmuş veya konserve kullanacağız.
- Pilavı yapmak için tencereye şehriyeleri ve sıvı yağı koyup kavurmaya başlıyoruz şehriyeler tam kavrulup rengi iyice dönmeden tereyağını da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de şehriyelerin üzerine ilave ederek 3 dakika daha kavuruyoruz.
- Haşladığımız havuç, bezelye ve mısırları da üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
- Önce üzeri göz göz olup kaynanana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp üzerine bir havlu kağıt kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pilavımızı karıştırarak servise ediyoruz. Afiyet olsun.