Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi: Sebzeli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 adet küçük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz (azaltıp arttırılabilir)

Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle havuçların kabuklarını soyarak küçük küpler halinde kesiyoruz ve tencereye bezelyelerle beraber alıp haşlıyoruz. Mısır olarak da dondurulmuş veya konserve kullanacağız.
  • Pilavı yapmak için tencereye şehriyeleri ve sıvı yağı koyup kavurmaya başlıyoruz şehriyeler tam kavrulup rengi iyice dönmeden tereyağını da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de şehriyelerin üzerine ilave ederek 3 dakika daha kavuruyoruz.
  • Haşladığımız havuç, bezelye ve mısırları da üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
  • Önce üzeri göz göz olup kaynanana kadar yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp üzerine bir havlu kağıt kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pilavımızı karıştırarak servise ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025