Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav tarifi: Sebzeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sebzeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 30 gram kabak
- 30 gram havuç
- 50 gram renkli dolmalık biber
- 100 gram fileto tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram pirinç pilavı (ya da haşlanmış pirinç)
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
Sebzeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Kemik ve deri kısımlarından arındırılmış fileto tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın.
- Uç kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz kabak, havuç ve renkli dolmalık biberleri minik küpler halinde kesin.
- Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Fileto tavuk göğüsü parçalarını yüksek ateşte kavurun.
- Doğradığınız karışık sebzeleri katıp hafif bir renk alana kadar tavuklarla birlikte kavurun. Yumurtayı kırıp aralarda karıştırarak pişmesini sağlayın.
- Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz demlenmiş pirinç pilavını tavaya alın. Tüm malzemeyi karıştırarak yüksek ateşte pişirme işlemini kısa bir süre daha sürdürün.
- Soya sos ve arzu ettiğiniz baharatları kattıktan sonra sıcak ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Sebzeli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtalı ve sebzeli olan pilavı hazırlamak için; bir gün önceden kalan tavuk suyuna hazırlanmış pirinç pilavını kullanabilirsiniz.
Sebzeli Pilav tarifi için servis önerisi
Soya sosuyla servis edeceğiniz sebzeli pilava damak tadınıza göre tuz ya da ekstra baharatlar katabilirsiniz.