Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav tarifi: Sebzeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet havuç (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (doğranmış)
  • 1 su bardağı taze börülce
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre)
  • 1 tutam taze kişniş (doğranmış,arzuya göre)
  • 2,5 su bardağı kaynar su

Sebzeli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçlerin fazla nişastasını almak için bol su ile yıkayıp süzdürün.
  • Pilav tenceresinin içerisine tereyağ ve sıvı yağı ekleyip, kızdırın.
  • Havuç, biber ve börülceleri de ekleyip soteleyin.
  • Süzdürdüğünüz pirinçleri de ekleyip, pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber, zerdeçal ve son olarak da bezelyeleri ekleyip, üzerilerine kaynar suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
  • Ocağı kapatıp, pilavın üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt koyup kapağını kapatın ve pilavınızı demlemeye bırakın.
  • Pilavınız demlendikten sonra üzerine taze kişniş ve dilerseniz dilim limon ekleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025