Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav tarifi: Sebzeli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet havuç (doğranmış)
- 1 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 su bardağı taze börülce
- 1/2 su bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal (arzuya göre)
- 1 tutam taze kişniş (doğranmış,arzuya göre)
- 2,5 su bardağı kaynar su
Sebzeli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçlerin fazla nişastasını almak için bol su ile yıkayıp süzdürün.
- Pilav tenceresinin içerisine tereyağ ve sıvı yağı ekleyip, kızdırın.
- Havuç, biber ve börülceleri de ekleyip soteleyin.
- Süzdürdüğünüz pirinçleri de ekleyip, pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
- Tuz, karabiber, zerdeçal ve son olarak da bezelyeleri ekleyip, üzerilerine kaynar suyu ekleyin ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynayana kadar önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın.
- Ocağı kapatıp, pilavın üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt koyup kapağını kapatın ve pilavınızı demlemeye bırakın.
- Pilavınız demlendikten sonra üzerine taze kişniş ve dilerseniz dilim limon ekleyip servis edin.