Sebzeli Omlet Tarifi
Sebzeli Omlet tarifi: Sebzeli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sebzeli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 adet orta boy haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 3 adet mantar
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 demet çok küçük doğranmış maydanoz
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sebzeli Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Arzuya göre kabuğunu soyduğunuz domatesi iri küpler halinde doğrayın.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
- Nemli bir bezle üzerlerini sildiğiniz mantarları ince ince kesin.
- Zeytinyağını orta boy bir yumurta tavasında kızdırın. Doğramış olduğunuz sebzeleri, yüksek ateşte kısa süre soteleyin. Düz bir tabağa aldığınız sote sebze karışımını kısa bir süre bekletin.
- Omlet hazırlığı için; haşlanmış patatesi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Yumurta, süt, tuz ve karabiberi, rendelenmiş patates ilavesiyle derin bir kasede karıştırın.
- Sebzeleri sotelediğiniz tavayı yeniden ocağa alın. Çırpılmış yumurta karışımını tavaya aktarın.
- Kısık ateşte pişmeye başlayan omletin orta kısmına sote sebze karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Küçük parçalar halinde doğranmış maydanozu ekleyin.
- Geniş bir spatula yardımıyla ortadan ikiye katladığınız sebzeli omleti, kısa bir süre daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Servis tabağına aldığınız içi dolgulu omleti, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde bekletmeden servis edin.
Sebzeli Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Omleti, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada, kısık ateşte yeteri kadar pişirmeye ve tabanını yakmamaya özen gösterin.