Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli Omlet

Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli Omlet tarifi: Sebzeli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet orta boy yeşil biber
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 3 adet mantar
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 demet çok küçük doğranmış maydanoz
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Arzuya göre kabuğunu soyduğunuz domatesi iri küpler halinde doğrayın.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Nemli bir bezle üzerlerini sildiğiniz mantarları ince ince kesin.
  • Zeytinyağını orta boy bir yumurta tavasında kızdırın. Doğramış olduğunuz sebzeleri, yüksek ateşte kısa süre soteleyin. Düz bir tabağa aldığınız sote sebze karışımını kısa bir süre bekletin.
  • Omlet hazırlığı için; haşlanmış patatesi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Yumurta, süt, tuz ve karabiberi, rendelenmiş patates ilavesiyle derin bir kasede karıştırın.
  • Sebzeleri sotelediğiniz tavayı yeniden ocağa alın. Çırpılmış yumurta karışımını tavaya aktarın.
  • Kısık ateşte pişmeye başlayan omletin orta kısmına sote sebze karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Küçük parçalar halinde doğranmış maydanozu ekleyin.
  • Geniş bir spatula yardımıyla ortadan ikiye katladığınız sebzeli omleti, kısa bir süre daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Servis tabağına aldığınız içi dolgulu omleti, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde bekletmeden servis edin.

Sebzeli Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Omleti, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada, kısık ateşte yeteri kadar pişirmeye ve tabanını yakmamaya özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025