Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli Omlet

Sebzeli Omlet Tarifi

Sebzeli Omlet tarifi: Sebzeli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Omlet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 adet havuç
  • 1 adet kabak (küçük boy)
  • 5-6 dal dereotu
  • 30 gram beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Sebzeli Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Sebzeler yıkanıp jülyen doğranır.
  • Tavaya yağ konulup ısıtılır. Önce havuç biraz sotelenir, daha sonra kabak ilave edilip sotelenir. Tavada biraz sote işlemi yaptıktan sonra kapak kapatılıp yumuşamaya bırakılır.
  • Sebzelerin soteleme işleminin bitmesine az varken oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp kaseye ilave edin; üzerine tuz, karabiberi koyun ve çırpıcı ile çırpın.
  • İnce kıyılmış dereotunu ve beyaz peyniri yumurtalara ilave edin ve son kez çırpın.
  • Tavaya çırpılmış yumurtaları aktarın ve bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin. Afiyet olsun.

Sebzeli Omlet tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtalar oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kabarık omlet yapmak istiyorsanız tavaya aktarmadan hemen önce yumurtaları çırpmak gerekiyor; çırpıp bekletirseniz aynı sonuca ulaşamazsınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025