Sebzeli Milföy Tart Tarifi
Sebzeli Milföy Tart tarifi: Sebzeli Milföy Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Milföy Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Sebzeli Milföy Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet milföy hamuru
- 100 gram garnitür
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 adet muskat cevizi
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam sarımsak tozu
Sebzeli Milföy Tart tarifi nasıl yapılır?
- Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelince 10 adet kare olacak şekilde kesiyoruz. Bu esnada tereyağ, un ve süt ile besşamel sosunu yapıp ılıyınca içine tuz, muskat ve labneyi ekliyoruz.
- Muffin kaplarını tereyağ ile yağlayıp kare milföyleri içerisine yerleştirip kenarları havada kalacak şekilde kıvırıyoruz. Çatalla içlerini hafifçe delip ağırlık yapması için üzerine nohut koyuyoruz ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika ön pişirme yapıyoruz.
- Bu esnada garnitürleri kaynar suda haşlayıp hemen buz dolu soğuk suya atıp pişmeyi durduruyoruz. Tavada tereyağ ve sarımsak tozunu eritip garnitürü 1 2 tur çevirip altını kapatıyoruz.
- Soğuyan milföylerin içine önce besşameli sonra da garnitürleri ekliyoruz ve servis ediyoruz.