Sebzeli Milföy Rulosu Tarifi
Sebzeli Milföy Rulosu tarifi: Sebzeli Milföy Rulosu için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Milföy Rulosu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Milföy Rulosu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet milföy hamuru
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bağ ıspanak
- 6-7 adet mantar
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 yaprak taze fesleğen
- 1 adet yumurta sarısı
Sebzeli Milföy Rulosu tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Soğan ve kırmızı biberi jülyen doğrayın.
- İyice yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları da iri iri doğrayın.
- İç harcı hazırlayacağınız tavayı ısıtın.
- Mantarları temizleyin ve ince ince doğrayın.
- Isınan tavada zeytinyağını 2-3 dakika ısıtın ve soğanları, kırmızı biberleri ve mantarı sotelemeye başlayın.
- Sotelenen soğan, mantar ve bibere ıspanağı 4-5 seferde ekleyin.
- En son tuz ve tane karabiberi ilave edip iç harcı soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra ince kıyılmış fesleğenleri harca ekleyerek lezzetlendirmeyi ihmal etmeyin.
- Tezgahı hafif unlayın.
- Unladığınız tezgaha milföy yapraklarını 5'erli iki sıra olacak şekilde dizin.
- Merdane yardımıyla milföy yapraklarını birbirine yapıştırarak inceltin.
- Hamurun bir ucuna hazırladığınız harcı yayın ve artanı azar azar hamurun diğer kısımlarına yayın.
- Harcın yoğun olduğu taraftan sarmaya başlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız ruloyu yerleştirin ve yumurta sarısı sürerek fırınlayın.
- Yaklaşık 10-12 dakika nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkartın ve hafif soğuduktan sonra keserek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!
Sebzeli Milföy Rulosu tarifinin püf noktası nedir?
Tane karabiber yerine çekilmiş karabiber kullanarak damak zevkinize göre baharatları değiştirebilirsiniz.
Sebzeli Milföy Rulosu tarifi için servis önerisi
Dilerseniz pişmeden önce üzerine susam veya haşhaş tohumları serpebilirsiniz.