Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Krep Tarifi

Sebzeli Krep

Sebzeli Krep Tarifi

Sebzeli Krep tarifi: Sebzeli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (krep harcı için)
  • 1 çay kaşığı tuz (krep harcı için)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Krep harcı için yumurta, süt, sıvı yağ, un ve tuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Tavayı ısıtın ve yağlayın. Harçtan bir kepçe döküp tavanın tabanına yaydırın. Her iki yüzünü de hafif kızarana dek pişirin.
  • İç harç için birer adet havuç ve kabağı soyacak yardımıyla şekil vererek doğrayın.
  • Isınmış ve yağlanmış tavaya önce piyazlık doğranmış bir adet soğanı, sonra da üçer dakika arayla havucu ve kabağı ekleyin. Kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve konserve mısırı ilave edin.
  • Krebin alt kısmına harcı yayın ve rulo şeklinde sarın ve küçük bir borcama döşeyin. Kaşar peyniri rendesini de ekleyip fırına verin.
  • 185 derece fırında 10 dakika pişirin. Doğranmış dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025