Sebzeli Krep Tarifi
Sebzeli Krep tarifi: Sebzeli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (krep harcı için)
- 1 çay kaşığı tuz (krep harcı için)
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Krep tarifi nasıl yapılır?
- Krep harcı için yumurta, süt, sıvı yağ, un ve tuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Tavayı ısıtın ve yağlayın. Harçtan bir kepçe döküp tavanın tabanına yaydırın. Her iki yüzünü de hafif kızarana dek pişirin.
- İç harç için birer adet havuç ve kabağı soyacak yardımıyla şekil vererek doğrayın.
- Isınmış ve yağlanmış tavaya önce piyazlık doğranmış bir adet soğanı, sonra da üçer dakika arayla havucu ve kabağı ekleyin. Kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve konserve mısırı ilave edin.
- Krebin alt kısmına harcı yayın ve rulo şeklinde sarın ve küçük bir borcama döşeyin. Kaşar peyniri rendesini de ekleyip fırına verin.
- 185 derece fırında 10 dakika pişirin. Doğranmış dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.