Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Körili Börek Tarifi

Sebzeli Körili Börek

Sebzeli Körili Börek Tarifi

Sebzeli Körili Börek tarifi: Sebzeli Körili Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Körili Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Körili Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet küçük boy yeşil biber
  • 1 tepeleme çay kaşığı karabiber
  • 1 tepeleme çay kaşığı köri
  • 1 tepeleme çay kaşığı pul biber
  • 1 tepeleme çay kaşığı kişniş
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tuz
  • 6 büyük su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 adet yarım toz maya
  • 1 silme yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ
  • 2 silme yemek kaşığı krema
  • 1 avuç susam
  • 1 avuç çörek otu

Sebzeli Körili Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak hamurumuzu hazırlayacağız. 6 su bardağı un, yumurta, tuz ve mayayı ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz. Kıvam alınca üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken bizde iç harcını hazırlıyoruz. Tavaya sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, biraz ısınınca soğanları ekliyoruz. Hafif pembeleşince biberleri ekliyoruz.
  • Biberler de biraz kavrulunca üzerine rendelediğimiz havuçları ekliyoruz, kavurup üzerine domatesleri ekliyoruz. Üzerine yaklaşık 2 yemek kaşığı krema ekliyoruz.
  • Üzerine istediğiniz baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Her şey iyice kavrulmuş olunca maydanozları ekliyoruz. Kapağını kapatıp bekletiyoruz.
  • Hamuru 8 eş parçaya bölüp tepsimizin boyutunda ince şekilde açıyoruz. İlk hamuru koyup üzerine başamel sos sürüyoruz. Üzerine ikinci hamuru koyup üstüne hazırladığımız harcı ekliyoruz.
  • Aynı sırayı koruyoruz. En üstü kapatıp yine başamel sosu ekleyip üzerine susam ve çörek otunu ekliyor, önceden ısınmış olan fırına veriyoruz. Afiyet olsun.

Sebzeli Körili Börek tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun üzerine harcı koyduğumuzda tavadaki suyundan özellikle köşelerine sürelim ki sertliğini alsın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025