Sebzeli Kiş Tarifi
Sebzeli Kiş tarifi: Sebzeli Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Sebzeli Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kiş hamuru için:
- 200 gram un
- 110 gram tereyağı
- 55 gram su
- 4 gram tuz
- 3 gram zerdeçal
Üst harcı:
- 100 gram kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dal taze kekik
- 60 gram kültür mantarı
- 100 gram karnabahar
- 30 mililitre zeytinyağı
- 1 çay bardağı tuz
- 1/2 çay bardağı karabiber
Üst harç sosu:
- 50 mililitre krema
- 50 mililitre süt
- 1 adet yumurta
Sebzeli Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kiş hamuru için; un, tuz ve zerdeçalı karıştırın. Su ve oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ekleyin.
- Hamur pürüzsüz kıvam alana kadar yoğurun. Dolapta yarım saat kadar dinlendirin.
- Sebzeleri ince dilimler halinde doğrayın. Sebzeleri sırasıyla soğan sarımsak mantar ve karnabahar olmak üzere zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Kiş kalıbını tereyağı ile yağla ve hafif unlayın. Hamuru ince şekilde kalıp boyutunda merdane ile açın.
- Hamuru yerleştirin ve fazlasını kenarlarından bıçakla kesin.
- Çatal yardımı ile hamura delikler açın. Buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru dinlendirdikten sonra üzerine ağırlık yapması için kuru bakliyatla pişmesi için fırına verin. Hamurun kenarları renk alana kadar pişirin.
- Kişin sosu için krema, süt ve yumurtayı çırpın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Sebzeli harç ile karıştırın.
- Hamur piştikten sonra harcı pişen hamurun üzerine yayın ve tekrar fırına verin.
- 15-20 dakika kadar daha pişirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Kiş tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru olabildiğince ince açın. Hamurun pişerken çekmemesi için kalıba aldıktan sonra buzdolabında dinlendirin. Ilık servis yapın.