Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi

Sebzeli Kaşık Dökmesi

Sebzeli Kaşık Dökmesi Tarifi

Sebzeli Kaşık Dökmesi tarifi: Sebzeli Kaşık Dökmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Kaşık Dökmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt (100 gram)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı beyaz peynir (35 gram)
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) un (85 gram)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1 dal taze soğan
  • 1/2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet maydanoz

Sebzeli Kaşık Dökmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, peynir ve baharatlar karıştırılır. Un, kabartma tozu, tuz elenerek eklenir. Sebzeler ince doğranıp mısırla beraber eklenir. Hamur yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Yapışmaz tava orta sıcaklıkta ısıtılır ve az miktarda sıvı yağ ilave edilip yağın fazlası peçete ile alınır. Karışımdan birer yemek kaşığı tavaya dökülür.
  • Üzeri göz göz olunca ters çevrilir ve 1-2 dakika daha pişirilir. Tüm karışım bitene kadar aynı işleme devam edilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025