Sebzeli Kaşarlı Krep Tarifi
Sebzeli Kaşarlı Krep tarifi: Sebzeli Kaşarlı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Kaşarlı Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Sebzeli Kaşarlı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 adet küçük boy kabak
- 1 adet orta boy havuç
- 5-6 dal dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
Arası için:
Sebzeli Kaşarlı Krep tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve sütü derin bir kapta güzelce çırpın.
- Unu ekleyerek homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
- Havuç ve kabağı ince rende ile rendeleyin ve krep hamuruna ilave edin.
- Dereotunu ince ince kıyarak hamura ekleyin.
- Tuzunu da ilave edip güzelce karıştırın.
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Geniş bir tavayı hafifçe yağlayıp krepleri pişirin.
- Kaşar peynirini dilimleyin.
- Krepleri ılıdıktan sonra dörde katlayarak katların arasına dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip afiyetle tüketin.
Sebzeli Kaşarlı Krep tarifinin püf noktası nedir?
Kreplerinizin arasına kaşar peynirini yerleştirdikten sonra fırın yerine tost makinesinde pişirebilirsiniz.