Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Karabuğday Pilavı Tarifi

Sebzeli Karabuğday Pilavı

Sebzeli Karabuğday Pilavı Tarifi

Sebzeli Karabuğday Pilavı tarifi: Sebzeli Karabuğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Karabuğday Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Karabuğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram mantar
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı karabuğday
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeli Karabuğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Karabuğdayları bir süzgecin üzerine alın ve güzelce yıkayın. Ardından fazla sularını süzdürmek için kenara alın.
  • Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını alın. Üzerine fazla suları süzdürülmüş karabuğdayları aktarın ve birkaç dakika kadar kavurun.
  • Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
  • İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  • Havucun kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.
  • Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin.
  • Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını alın ve üzerine havuç ve sarımsakları ekleyerek sotelemeye başlayın.
  • Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın.
  • Demlenen karabuğdayların üzerine sebzeleri ekleyin. Güzelce karıştırıp servis edin.

Sebzeli Karabuğday Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavınızın pişme aşamasında tuz miktarını dilediğinizce arttırıp azaltabilir, o şekilde pişirebilirsiniz. Dilerseniz sebze ve karabuğdayları birlikte pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025