Sebzeli Karabuğday Pilavı Tarifi
Sebzeli Karabuğday Pilavı tarifi: Sebzeli Karabuğday Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Karabuğday Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Karabuğday Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram mantar
- 1 adet orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı karabuğday
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sebzeli Karabuğday Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Karabuğdayları bir süzgecin üzerine alın ve güzelce yıkayın. Ardından fazla sularını süzdürmek için kenara alın.
- Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını alın. Üzerine fazla suları süzdürülmüş karabuğdayları aktarın ve birkaç dakika kadar kavurun.
- Üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekip, karabuğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
- İyice piştiğinde ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- Havucun kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.
- Mantarları da ince ince dilimleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin.
- Bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağını alın ve üzerine havuç ve sarımsakları ekleyerek sotelemeye başlayın.
- Ardından üzerine mantarları alın. Havuç yumuşayıp, tüm sebzeler iyice piştiğinde ocaktan alın.
- Demlenen karabuğdayların üzerine sebzeleri ekleyin. Güzelce karıştırıp servis edin.
Sebzeli Karabuğday Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pilavınızın pişme aşamasında tuz miktarını dilediğinizce arttırıp azaltabilir, o şekilde pişirebilirsiniz. Dilerseniz sebze ve karabuğdayları birlikte pişirebilirsiniz.