Sebzeli İstiridye Mantarı Sote Tarifi
Sebzeli İstiridye Mantarı Sote tarifi: Sebzeli İstiridye Mantarı Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli İstiridye Mantarı Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Sebzeli İstiridye Mantarı Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram istiridye mantarı
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sebzeli İstiridye Mantarı Sote tarifi nasıl yapılır?
- İstiridye mantarını güzelce yıkayıp süzülmeye bırakın.
- Sebzeleri jülyen doğrayın.
- Suyu iyice süzülmüş olan istiridye mantarlarını jülyen doğrayın.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve mantarları yüksek ateşte soteleyin.
- Suyunu salıp yeniden çektikten sonra 5 dakika kadar soteleyin ve bir tabağa alın.
- Aynı tavaya önce soğanları ve havuçları atın yüksek ateşte sotelemeye başlayın, sonra biberleri ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Pişen sebzelere mantarı ekleyin iyice karıştırın ve tereyağını ekleyin.
- Tereyağı eridikten sonra soya sosunu ve kekiği de ekleyin.
- Birkaç dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Sebzeli İstiridye Mantarı Sote tarifinin püf noktası nedir?
Soya sosu tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek yok, eğer soya sosu kullanmazsanız 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz.