Sebzeli Hünkar Beğendi Tarifi
Sebzeli Hünkar Beğendi tarifi: Sebzeli Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Sebzeli Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram dana eti
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 adet patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı doğrayıp kavuralım, sarımsakları ekleyip 2 tur karıştıralım, kuşbaşı doğranmış etleri de ekleyip kavuralım.
- Etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Domatesleri ve biberleri doğrayıp etlerin üzerine ekleyelim salçayla birlikte biraz kavuralım.
- Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Patlıcanları közleyelim.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu hafif renk değiştirinceye kadar kavuralım.
- Közlenmiş patlıcanları ekleyip iyice ezerek karıştıralım.
- Ocağın altını kısarak sütü azar azar ekleyelim ,sonrasında kaşar, sebzesini ekleyip karıştıralım.
- Patlıcanı servis tabağına alalım üzerine pişirdiğimiz etleri yerleştirip sıcak servis yapalım. Afiyetler olsun!
Sebzeli Hünkar Beğendi tarifi için servis önerisi
sıcak servis yapalim