Sebzeli Havuç Çorbası Tarifi
Sebzeli Havuç Çorbası tarifi: Sebzeli Havuç Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Havuç Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Sebzeli Havuç Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Yağları tencereye alıp kızdırın. Havuç ve soğanı ekleyip öldürene kadar kavurmaya başlayın.
- Sarımsağı ekleyin. Kokusu çıkınca patatesleri de ekleyip biraz kavurun. Bu esnada baharatları eklemeyi unutmayın.
- Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip servis tabaklarına alın. Afiyet olsun.
Sebzeli Havuç Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Servis esnasında doğranmış taze soğan da ekleyebilirsiniz asidik bir lezzet katıyor. Labne veya krema da ekleyebilirsiniz.