Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Güveç Tarifi

Sebzeli Güveç

Sebzeli Güveç Tarifi

Sebzeli Güveç tarifi: Sebzeli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 3 adet orta boy domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 çay bardağı su

Sebzeli Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde acısı çıkana kadar 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
  • Patates, soğan, domates ve kabağı da küp küp doğrayın. Patlıcanın suyunu süzüp yıkayın. Tüm sebzeleri bir kabın içerisine aktarın.
  • Bir kaseye suyu, zeytinyağını, baharatları ekleyin ve üstlerine de sarımsakları rendeleyip güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı sebzelerin üstüne gezdirin ve elinizle güzelce harmanlayın.
  • Hazırladığınız sebzeleri bir güveç tenceresine alın ve kapağını da kapadıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişme süresinin sonunda fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Sebzeli Güveç tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine bolca domates koyun ki sebzeler domatesin suyuyla birlikte daha lezzetli bir şekilde pişsin. Domatesleriniz mevsiminde değilse ya da çok sulu değilse normal su miktarını arttırarak da deneyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025