Sebzeli Güveç Tarifi
Sebzeli Güveç tarifi: Sebzeli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Sebzeli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy patates
- 2 adet küçük boy patlıcan
- 6 adet büyük boy biber
- 1 kilogram kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı salçalı su
Sebzeli Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle dana kuşbaşı etimizi sıvı yağda kavuruyoruz.
- Patates, patlıcan ve biberleri kızartıp bir tepsiye alıyoruz. Üzerlerine domates ve soğanı doğruyoruz.
- Baharatları ve eti ekleyip karıştırıyoruz, güveç kaplarına paylaştırıyoruz.
- Kaplara salçalı su ilave ediyoruz ve fırına atıyoruz. 200 derecelik fırında 20 dakika yeterli. Afiyet olsun.