Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Güveç Tarifi

Sebzeli Güveç

Sebzeli Güveç Tarifi

Sebzeli Güveç tarifi: Sebzeli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2 adet küçük boy patlıcan
  • 6 adet büyük boy biber
  • 1 kilogram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı salçalı su

Sebzeli Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle dana kuşbaşı etimizi sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Patates, patlıcan ve biberleri kızartıp bir tepsiye alıyoruz. Üzerlerine domates ve soğanı doğruyoruz.
  • Baharatları ve eti ekleyip karıştırıyoruz, güveç kaplarına paylaştırıyoruz.
  • Kaplara salçalı su ilave ediyoruz ve fırına atıyoruz. 200 derecelik fırında 20 dakika yeterli. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025