Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı Tarifi

Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı

Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı Tarifi

Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı tarifi: Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 adet soğan
  • 1 adet chili biberi (isteğe bağlı)
  • 3 adet kapya biber (ya da yeşil biber)
  • 1 paket mantar
  • 1 kase bezelye
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı nane

Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı, sarımsağı, biberleri ve mantarları ince ince doğrayıp tencerede tereyağı ya da zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince greçkayı da tencereye alarak kavurmaya 10 dakika daha devam ediyoruz.
  • Bezelyeleri tencereye alıyoruz ve diğer malzemelerle 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz. Bu aşamada tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, nane gibi dilediğimiz baharatları ekliyoruz.
  • 1,5 su bardağı ılık suyu tencereye alıyoruz, ağzını kapatarak 20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pilavımız piştikten sonra çeyrek demet maydanozu ince ince kıyarak tencereye ekliyoruz. En az yarım saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025