Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı Tarifi
Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı tarifi: Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 adet soğan
- 1 adet chili biberi (isteğe bağlı)
- 3 adet kapya biber (ya da yeşil biber)
- 1 paket mantar
- 1 kase bezelye
- 1 diş sarımsak
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı nane
Sebzeli Greçka (Karabuğday) Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı, sarımsağı, biberleri ve mantarları ince ince doğrayıp tencerede tereyağı ya da zeytinyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince greçkayı da tencereye alarak kavurmaya 10 dakika daha devam ediyoruz.
- Bezelyeleri tencereye alıyoruz ve diğer malzemelerle 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz. Bu aşamada tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, nane gibi dilediğimiz baharatları ekliyoruz.
- 1,5 su bardağı ılık suyu tencereye alıyoruz, ağzını kapatarak 20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilavımız piştikten sonra çeyrek demet maydanozu ince ince kıyarak tencereye ekliyoruz. En az yarım saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz.