Sebzeli Glutensiz Kek Tarifi
Sebzeli Glutensiz Kek tarifi: Sebzeli Glutensiz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Glutensiz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sebzeli Glutensiz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet pırasa
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı nohut unu
- 1/2 su bardağı badem unu (tercihen)
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı lor peyniri (beyaz peynir / keçi peyniri de olur)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Sebzeli Glutensiz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Sebzelerimizi rondodan geçiriyoruz ve püre haline getiriyoruz.
- Dereotunu ince ince kıyıyoruz ve rondodan geçirdiğimiz sebzelerimizin içine ekliyoruz.
- Yumurtalarımızı bir kapta iyice çırpıyoruz ve içine en son unları eklemek üzere, tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Karışım hamurumuz ne çok cıvık ne de çok katı olmalı.
- Sebzeli karışımımızı da hamurumuzun üzerine ekliyoruz ve iyice harmanlıyoruz.
- Önceden yağladığımız bir kek kalıbının içine hamurumuzu döküyoruz, üzerine ben susam ve çörek otu eklemeyi tercih ettim.
- 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz