Sebzeli Fırın Mücver Tarifi
Sebzeli Fırın Mücver tarifi: Sebzeli Fırın Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Fırın Mücver nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Sebzeli Fırın Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 demet nane
- 1 demet ıspanak
- 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1 kase siyah zeytin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı (silme) zerdeçal
- 1 çay kaşığı (silme) toz biber
- 1 çimdik kimyon
- 1 çimdik muskat cevizi rendesi
- 2 çorba kaşığı yoğurt
Sebzeli Fırın Mücver tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları ve havuçları rendeleyip suyunu sıkın. Derin bir kaba alın.
- Sebzeleri ince kıyın.
- Tüm malzemeleri karıştıra karıştıra içerisine ekleyin.
- Yağlı borcama döküp üzerine çörek otu serpin ve 170 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Sebzeli Fırın Mücver tarifinin püf noktası nedir?
Borcamın tabanını tereyağı ile yağladıktan sonra karışımı ekleyebilirsiniz.
Sebzeli Fırın Mücver tarifi için servis önerisi
Yanında süzme yoğurt, sarımsak, mayonez, hardal karışımı bir sos ile servis edebilirsiniz.