Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Falafelli Spagetti Tarifi

Sebzeli Falafelli Spagetti

Sebzeli Falafelli Spagetti Tarifi

Sebzeli Falafelli Spagetti tarifi: Sebzeli Falafelli Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Falafelli Spagetti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Falafelli Spagetti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Falafel için:

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Makarna ve sebzeler için:

  • 60 gram spagetti (tam buğdaylı)
  • 1/2 adet kabak
  • 1/2 adet kapya biber
  • 1/2 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Sebzeli Falafelli Spagetti tarifi nasıl yapılır?

  • Falafelleri yapmak için 1 gece önceden nohutu suya koyuyoruz. Böylelikle o nohutlar güzelce şişecek ve biz o haliyle kullanacağız. Haşlanmış şekilde değil.
  • Bir mutfak robotuna falafel için gerekli tüm malzemeleri alıyoruz. Homojen ve püre kıvamına gelinceye kadar makinemizi çalıştırıyoruz. Daha sonra dilediğimiz büyüklükte porsiyonlayarak 180 derece önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Falafellerimiz fırında pişerken biz de makarnamızı ve sebzelerimizi hazırlıyoruz. Tam buğday spagettiyi (kırmadan) çok az tuzla kaynayan suya koyuyoruz. 10-11 dakika sonunda makarnamız hazır!
  • Makarnalar haşlanırken biz de teflon tavada sebzelerimizi soteliyoruz. 1 tatlı kaşığı zeytinyağında öncelikle ince ince doğradığımız havuçları ardından biberleri ve en son da küp küp doğradığımız kabakları soteliyoruz.
  • Geriye sadece her şeyi birleştirmek kaldı. Makarnayı, sebzeleri ve 4-5 adet falafeli tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz. :)

Sebzeli Falafelli Spagetti tarifinin püf noktası nedir?

Soteleme sırasında sebzeleri öldürmeyelim. Havucu ve biberleri 7-8 dakika kabakları ise 5-6 dakika soteleyerek sadece diriliklerini almamız yeterli olacaktır. Falafelleri pişirirken de 20. dakikadan sonra kontrollü olalım. Dışları kızardıysa olmuş demektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025