Sebzeli Et Kavurma Tarifi
Sebzeli Et Kavurma tarifi: Sebzeli Et Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Et Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Et Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram kuşbaşı et
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 adet büyük boy domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
Sebzeli Et Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Etleri bir tavanın içerisine alın. Kısık ateşte zeytinyağıyla birlikte pişirmeye başlayın.
- Ardından üzerine küçük parçalar halinde doğranmış kuyruk yağlarını ilave edin ve pişirmeye devam edin.
- 1 çay bardağı kadar su ilave edin ve kapağını kapatın. Birkaç dakika bu şekilde pişirdikten sonra doğranmış soğanları ilave edin.
- Soğanlarla birkaç dakika pişirdikten sonra biberleri ekleyin. 5 dakika soteledikten sonra domatesleri de ekleyerek pişirme işlemine devam edin.
- Soğanlar yumuşayana ve etler suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edin. Son olarak tuz ve baharatlarını ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Sebzeli Et Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine mantar, kabak, patlıcan gibi farklı sebzeler ilave edebilirsiniz.
Sebzeli Et Kavurma tarifi için servis önerisi
Yanına pilav, salata ve lavaşla servis edebilirsiniz. Köpüklü bir ayran da şahane olacaktır.