Sebzeli Çıtır Kebap Tarifi
Sebzeli Çıtır Kebap tarifi: Sebzeli Çıtır Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Çıtır Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Çıtır Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket yufka (üçgen biçimde kesilmiş)
- 1 kg. patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
Kızartmak için:
Sebzeli Çıtır Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Üçgen biçiminde kesilmiş her bir yufkayı pipetin üzerine sarın ve sigara böreği şekli verin.
- Bir tavanın içine sıvı yağı alın. Elde ettiğiniz tüm parçaları yağda kızartın.
- Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Biberlerin tohumlu kısımlarını çıkarın. Onları minik küpler halinde doğrayın.
- Patlıcanları soyacak yardımıyla alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve tuzlu suyun içinde bırakın.
- Patlıcanları suyun içinden çıkarın ve süzün.
- Bir tavanın içerisine sıvı yağ, biber ve soğanları alarak kavurma işlemine başlayın.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra içine patlıcanları ilave edin. Piştiğinde ocaktan alın.
- Ayrı bir yerde sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.
- Bir tavanın içine salçaları, sıvı yağ, su, tuz ve baharatları alarak bir sos hazırlayın.
- Bir tabağın içine kızarttığınız yufka parçalarını alın. Üzerine sebze sotesini yayın.
- Ardından sostan bir miktar gezdirin ve yoğurtu ilave edin. Son olarak kalan sosu yoğurdun üzerinden gezdirerek servis edin.
Sebzeli Çıtır Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Kebabınızı dilediğiniz sebzeyi kullanarak hazırlayabilirsiniz.