Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi: Sebzeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nane

Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları ve minik doğrandığımız sarımsakları ağır ateşte, zeytinyağında pembeleştiriyoruz.
  • 2 bardak bulgur ilave edip yine ağır ateşte kavuruyoruz.  İri küpler halinde doğradığımız patlıcan ve kabağı ekliyoruz.
  • Sırada biberler var. Onları da ister jülyen, ister halka halinde doğrayarak ekleyin. Küp küp doğranmış domatesler ve tuz ilavesiyle biraz daha karışsınlar.
  • Artık su ile buluşup, pişme ve demlenme kısmına geçebiliriz.
  • Demlenmeye bırakmadan önce üzerine kuru reyhan veya nane serpebilirsiniz. 20 dakika dinlendikten sonra servis hazır. Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Sebzeli bulgur pilavınıı yaparken kullandığınız zeytinyağını bir kaşık azaltıp, tereyağı ekleyebilirsiniz. Yağın kokusunu iyice almak isterim derseniz, artı bir kaşık olarak ekleyin tereyağını. Domates ise ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025