Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi: Sebzeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Sebzeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet büyük boy kapya biber
- 400 gram mantar
- 2 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay bardağı (2 parmak eksik) zeytinyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı jülyen bir şekilde doğrayalım. Tenceremize alıp yağda kavuralım.
- Kapya biberleri de ufak küpler halinde doğrayıp soğanların üzerine katalım.
- Biberler de hafif diriliğini kaybedince küp doğranmış mantarları ekleyelim.
- Pul biber ve karabiberi katıp renk alana dek kavuralım.
- Bulguru katıp kavuralım, kavurma esnasında tereyağını ekleyelim. Bulgurlar tamamen kavrulduktan sonra küp küp doğranan domatesleri katalım, tuzu serpelim, üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Tenceredeki bütün malzemeyi karıştıralım, ağzını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Ara ara kontrol edelim, suyunu çektiği halde diriyse bir miktar daha su katarak pişmesini bekleyelim.
- Bulgurlar şişip suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.