Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi: Sebzeli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebzeli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet büyük boy kapya biber
  • 400 gram mantar
  • 2 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay bardağı (2 parmak eksik) zeytinyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı

Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru soğanı jülyen bir şekilde doğrayalım. Tenceremize alıp yağda kavuralım.
  • Kapya biberleri de ufak küpler halinde doğrayıp soğanların üzerine katalım.
  • Biberler de hafif diriliğini kaybedince küp doğranmış mantarları ekleyelim.
  • Pul biber ve karabiberi katıp renk alana dek kavuralım.
  • Bulguru katıp kavuralım, kavurma esnasında tereyağını ekleyelim. Bulgurlar tamamen kavrulduktan sonra küp küp doğranan domatesleri katalım, tuzu serpelim, üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Tenceredeki bütün malzemeyi karıştıralım, ağzını kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Ara ara kontrol edelim, suyunu çektiği halde diriyse bir miktar daha su katarak pişmesini bekleyelim.
  • Bulgurlar şişip suyunu çektiğinde ocağın altını kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025