Sebzeli Barbunya Yemeği Tarifi
Sebzeli Barbunya Yemeği tarifi: Sebzeli Barbunya Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Sebzeli Barbunya Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sebzeli Barbunya Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı barbunya
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 paket domates püresi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 3-4 dal taze soğan
- 2 adet kereviz sapı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sebzeli Barbunya Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayın. Domates, havuç ve biberi de minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağının yarısını aktarın ve soğanları da ilave ederek soteleyin.
- Ardından havuç ve biberleri de ekleyerek sotelemeye devam edin.
- Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları, salça, domates ve domates püresini de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Barbunyalar yumuşamaya başladığında içine kereviz saplarını minik minik doğranmış şekilde ekleyin. Tuz ve baharatlarını da ekleyerek karıştırın.
- Ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra içerisine taze soğanları ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra üzerine zeytinyağının geriye kalanını ilave edin ve servis edin.
Sebzeli Barbunya Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğinizi bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra zeytinyağını ilave ederseniz daha bir lezzetli olacaktır.
Sebzeli Barbunya Yemeği tarifi için servis önerisi
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.