Sebze ve Karides Dolgulu Barbun Tarifi
Sebze ve Karides Dolgulu Barbun tarifi: Sebze ve Karides Dolgulu Barbun için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze ve Karides Dolgulu Barbun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Sebze ve Karides Dolgulu Barbun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kg. karides
- 1 kilogram barbun balığı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet defne yaprağı
İç Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebze ve Karides Dolgulu Barbun tarifi nasıl yapılır?
- Temizlenmiş ve kılçığı çıkarılmış balıklar zeytinyağı, tuz, karabiber ve defne yaprağı ile harmanlanır.
- Soğan yemeklik doğranır, bir tavada kavrulur pembeleşmeye yakın sarımsak ilave edilir.
- Daha sonra soğana göre biraz daha iri doğradığımız biberler ilave edilir.
- Biberler biraz yumuşadıktan sonra pazı ilave edilir.
- Pazı suyunu salıp çekdikten sonra karidesler ilave edilir. 3-4 dk daha pişirilir.
- Ocaktan almadan tuz ve karabiber ilave edilir.
- Hazırladığımız iç malzeme kılçığı çıkarılmış olan barbun balıklarının içine doldurulur.
- Balıklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Sebze ve Karides Dolgulu Barbun tarifinin püf noktası nedir?
Karidesler tavaya koyulduktan sonra uzun süre pişirilmemeli.