Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep Tarifi

Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep

Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep Tarifi

Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep tarifi: Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Biberli krep için:

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Sufle dolgusu için:

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet kabak
  • 4 adet yumurta
  • 6 sap frenk soğanı (opsiyonel)
  • 30 gram çeçil peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi

Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Biberli krep için öncelikle kapya biberin sapını ve çekirdeklerini çıkartıp ufak parçalar halinde doğrayın.
  • Doğradığınız biberleri yarım su bardağı su ile ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. İhtiyaç halinde azar azar su ekleyebilirsiniz.
  • Yumuşayan biberleri suyuyla birlikte robot ya da blender yardımı ile püre haline getirip, süzüp, çıkan kırmızı suyu ayırın.
  • Derin bir kap içerisinde unu, toz biberi ve tuzu karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyip koyu bir karışım yapın.
  • Karışıma biber suyunu ve sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz bir harç elde edin.
  • Harcı, hafifçe yağlanmış bir tavada ince krepler halinde pişirip bir kenarda bekletin.
  • Patatesleri kabuklu haşlayabilir ya da dilerseniz soyup dilimleyip mikro dalgada yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
  • Pişen patatesleri ezip püre haline getirin.
  • Kabakları rendeleyin ve hafifçe tuzlayıp fazla sularını bırakmaları için dinlendirin.
  • Frenk soğanlarını ince halkalar halinde doğrayın.
  • Derin bir kap içerisinde patates ezmesi, süzülmüş kabaklar, frenk soğanları ve yumurta sarılarını karıştırıp koyu kıvamlı bir karışım yapın.
  • Ayrı ve kuru bir kapta yumurta beyazlarını sertleşene kadar çırpın.
  • Yumurta beyazlarını patatesli karışıma spatula yardımı ile azar azar havasını kaçırmadan katlayarak yedirin.
  • Krepleri bir tabak ya da kalıp yardımı ile düzgün dairler halinde kesin.
  • Krepleri sırayla yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın, birkaç ince parça çeçil peyniri koyun.
  • Ortasına üç yemek kaşığı dolusu sufle karışımından koyup çok sıkıştırmadan ağzı açık kalacak şekilde katlayın.
  • Krepleri hafifçe erimiş tereyağı ile yağlayın ve 190-200 derecede fanlı olarak ısınmış fırında kabarıp hafif sertleşene kadar 8-10 dakika pişirin.
  • Nar ekşisini hafifçe ısıtıp koyulaştırın.
  • Fırından çıkan krepleri sıcak olarak birkaç damla nar ekşisi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025