Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep Tarifi
Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep tarifi: Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Biberli krep için:
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sufle dolgusu için:
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet kabak
- 4 adet yumurta
- 6 sap frenk soğanı (opsiyonel)
- 30 gram çeçil peyniri
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
Sebze Sufle Dolgulu Biberli Krep tarifi nasıl yapılır?
- Biberli krep için öncelikle kapya biberin sapını ve çekirdeklerini çıkartıp ufak parçalar halinde doğrayın.
- Doğradığınız biberleri yarım su bardağı su ile ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. İhtiyaç halinde azar azar su ekleyebilirsiniz.
- Yumuşayan biberleri suyuyla birlikte robot ya da blender yardımı ile püre haline getirip, süzüp, çıkan kırmızı suyu ayırın.
- Derin bir kap içerisinde unu, toz biberi ve tuzu karıştırın. Karışıma yumurtaları ekleyip koyu bir karışım yapın.
- Karışıma biber suyunu ve sütü azar azar ekleyerek pürüzsüz bir harç elde edin.
- Harcı, hafifçe yağlanmış bir tavada ince krepler halinde pişirip bir kenarda bekletin.
- Patatesleri kabuklu haşlayabilir ya da dilerseniz soyup dilimleyip mikro dalgada yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
- Pişen patatesleri ezip püre haline getirin.
- Kabakları rendeleyin ve hafifçe tuzlayıp fazla sularını bırakmaları için dinlendirin.
- Frenk soğanlarını ince halkalar halinde doğrayın.
- Derin bir kap içerisinde patates ezmesi, süzülmüş kabaklar, frenk soğanları ve yumurta sarılarını karıştırıp koyu kıvamlı bir karışım yapın.
- Ayrı ve kuru bir kapta yumurta beyazlarını sertleşene kadar çırpın.
- Yumurta beyazlarını patatesli karışıma spatula yardımı ile azar azar havasını kaçırmadan katlayarak yedirin.
- Krepleri bir tabak ya da kalıp yardımı ile düzgün dairler halinde kesin.
- Krepleri sırayla yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın, birkaç ince parça çeçil peyniri koyun.
- Ortasına üç yemek kaşığı dolusu sufle karışımından koyup çok sıkıştırmadan ağzı açık kalacak şekilde katlayın.
- Krepleri hafifçe erimiş tereyağı ile yağlayın ve 190-200 derecede fanlı olarak ısınmış fırında kabarıp hafif sertleşene kadar 8-10 dakika pişirin.
- Nar ekşisini hafifçe ısıtıp koyulaştırın.
- Fırından çıkan krepleri sıcak olarak birkaç damla nar ekşisi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.