Sebze Garnitürlü Somon Tarifi
Sebze Garnitürlü Somon tarifi: Sebze Garnitürlü Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze Garnitürlü Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Sebze Garnitürlü Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Somon için:
- 3 adet somon fileto (200'er gramlık)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limon
Garnitür için:
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 15 adet taze fasulye
- 10 adet taze börülce
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebze Garnitürlü Somon tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.
- Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, tuz, limon ve sarımsağı karıştırın.
- Karışımı bir fırça yardımıyla somonun üzerine sürün.
- Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve somonları dizin. 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Somonlarınız pişerken garnitürü hazırlayın.
- Patlıcanlarınızın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Bir süre tuzlu suyun içinde bekletin ve suyunu süzün.
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Börülce ve fasulyeleri de yıkayın ve doğrayın.
- Biberlerin tohumlarını çıkarın, ince ince doğrayın. Sarımsakları da ezin.
- Bir tavanın içine zeytinyağı, soğan ve sarımsağı alın. Hafifçe soteleyin.
- Ardından biberleri ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak taze börülce, patlıcanı ve fasulyeyi ilave edin. Tuzunu ekleyin ve soteleyin.
- Somonları fırından alın. Sotelenmiş sebzelerle birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Sebze Garnitürlü Somon tarifinin püf noktası nedir?
Az pişmiş somon seviyorsanız, somonu 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.