Sebze Dolgulu Rulo Tarifi
Sebze Dolgulu Rulo tarifi: Sebze Dolgulu Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze Dolgulu Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Sebze Dolgulu Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı siyez unu
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı süt
İç Dolgusu İçin:
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil köy biberi
- 10 adet zeytin
- 1 dilim eski kaşar (rendelenmiş)
- 1 dilim ezine peyniri (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Üzeri İçin:
- 1 çay kaşığı susam
- 1/2 dilim kaşar peyniri (rendelenmiş)
Sebze Dolgulu Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine tereyağı, yoğurt, yumurta, zeytinyağı, sütü alıp pürüzsüz olana denk çırpın.
- Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş sıvı karışımın üzerine ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene denk yoğurun.
- Yoğurdunuz hamuru iki yağlı kağıt arasına alın.
- Biberlerinizi yıkayın ve içlerini temizledikten sonra çok ince jülyen halinde kesin.
- İçerisine peynirleri, zeytin ve ince kıyım kesilmiş kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın.
- İki yağlı kağıt arasındaki hamuru 1 parmak kalınlığına denk gelecek şekilde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine zeytinyağı sürün ve hazırladığınız sebzeli karışımı ekleyip rulo haline getirin.
- Hamuru 8 eşit parçaya dilimleyip fırın tepsisine alın.
- Üzerine susamlarını ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkartmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun!