Sebze Çorbası Tarifi
Sebze Çorbası tarifi: Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet kereviz yaprağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı tel şehriye ( Arzuya göre )
- 5 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Ön hazırlık olarak havuç, patates ve süt kabaklarını bebek dişi dedikleri küçüklükte küp küp doğrayıp kenara alın.
- Çorbayı hazırlayacağınız tencereye 2 kaşık sıvı yağı koyup, küçük, küp küp doğradığınız soğanları ilave edin. Terletinceye değin kontrollü olarak kavurun.
- Sırasıyla önce havuçları, ardından patatesleri, en son kabakları ilave edin. Her birini ilave ettikten sonra birkaç dakika kavurup, diğerini ilave edecek şekilde bu süreci tamamlayın.
- 5 bardak su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya değin bir iki taşım orta ateşte tıkırdatın.
- Bir kasede yoğurt ve unu bir miktar su ile açtırın. Pürüzsüzleşen terbiyeyi bir süt süzgecinden geçirerek yavaşça çorbaya ilave edin. Bu arada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Çorbanın altını kısıp birkaç taşım kaynatın. Daha kıvamlı ve dolgulu bir çorba arzu edenler ( ben sadece sebzeyi duymak istediğim için koymuyorum ) yarım çay bardağı tel şehriye ilave edebilirler. Birkaç dakika tel şehriye ile kaynattıktan sonra ateşi söndürmeden bir-iki dakika önce tuzunu dengeleyip, kuruttuğum kereviz yapraklarından serpiştiriyorum. ( Taze de kullanabilirsiniz.)
Sebze Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
İçimi yumuşacık, çocuklarınızı sebze çorbasına alıştırmak için ideal bulduğum, temel birkaç malzeme kullanarak ve baharata boğmadan lezzetini bulan bir çorba. En temel özelliği dişe gelir, taneli yapıda kullanıyoruz sebzeleri. "Bebek dişi kadar" dedikleri küçüklükte sebzeleri doğramak sıkıcı olabilir ama o kadar zahmete katlanın artık. Karşılığında leziz bir çorba yudumlayacaksınız. Bir diğer püf noktası kıvamı konusunda. Ben sadece sebzeleri kullanıp unun bağlayıcılığı ile kıvamı dengeliyorum fakat eksik görenler son taşım kaynamada tel şehriye ekleyip kıvamı ve malzeme dolgusunu arttırabilirler. Kereviz yapraklarını daha önceden kurutup sakladığım için her mevsim elimin altında vardır. Şimdilerde mevsimi. Fırında muamele ederek kurutup parçalıyorum. Dilediğim zaman özellikle çorbalarda değerlendiriyorum. Kereviz yaprağı haricinde baharat diyebileceğim başka şey kullanmaya gerek bırakmıyor.