Sebze Çorbası Tarifi
Sebze Çorbası tarifi: Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Sebze Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1/2 kilogram pırasa yaprağı
- 6-7 adet kereviz sapı
- 1 adet patates
- 1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 litre su (et veya tavuk suyuyla karıştırılabilir)
- 2 yemek kaşığı labne (veya yoğurt)
- 1 yemek kaşığı un
Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğan, havuç, pırasa, kereviz, patates, bezelye ve baharatlar zeytinyağında sotelenir. Yumuşayan sebzelere su ilave edilir. Ocak orta ısıda bırakılır.
- Derin bir kasede labne ve un çırpılır. Bu karışıma tencereden su eklenir ve karıştırmaya devam edilir (bu aşamada labneli karışım ve suyun eşit ısıya getirilmesi, sürekli karıştırılması önemli).
- Labneli karışım tencereye eklenerek karıştırılmaya devam edilir, kısık ateşte sürekli karıştırılır ve kıvam alınca tuz eklenip ocak kapatılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Sebze Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Labneli karışım ve suyun eşit ısıya getirilmesi, sürekli karıştırılması önemli.