Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Scone Tarifi

Scone

Scone Tarifi

Scone tarifi: Scone için gerekli malzemeler nelerdir? Scone nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Scone yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 60 gram tereyağ
  • 300 gram un
  • 30 gram pudra şekeri
  • 150 mililitre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı çırpılmış yumurta (üzeri için)

Scone tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabına oda sıcaklığına gelmiş tereyağ eklenir.
  • Sonra un, pudra şekeri, süt, vanilya, kabartma tozu ve tuz eklenir.
  • Hamur yoğrulur.
  • Hamur üzeri unlanmış kesme tahtasının üzerine alınır ve yaklaşık 3-4 cm olacak şekilde açılır.
  • Hamur çay bardağı ile kesilir ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta ya da süt sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Reçel ve tereyağ ile servis edilir.

Scone tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru tepsiye dizdikten sonra eğer vaktiniz varsa 10-15 dakika dolapta dinlendirmenizi tavsiye ederim. Hamuru yoğururken içine dilerseniz kuru üzüm ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Scone ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021