Scone Tarifi
Scone tarifi: Scone için gerekli malzemeler nelerdir? Scone nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Scone yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 60 gram tereyağ
- 300 gram un
- 30 gram pudra şekeri
- 150 mililitre süt
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı çırpılmış yumurta (üzeri için)
Scone tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına oda sıcaklığına gelmiş tereyağ eklenir.
- Sonra un, pudra şekeri, süt, vanilya, kabartma tozu ve tuz eklenir.
- Hamur yoğrulur.
- Hamur üzeri unlanmış kesme tahtasının üzerine alınır ve yaklaşık 3-4 cm olacak şekilde açılır.
- Hamur çay bardağı ile kesilir ve tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta ya da süt sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Reçel ve tereyağ ile servis edilir.
Scone tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru tepsiye dizdikten sonra eğer vaktiniz varsa 10-15 dakika dolapta dinlendirmenizi tavsiye ederim. Hamuru yoğururken içine dilerseniz kuru üzüm ekleyebilirsiniz.