Scaccia Tarifi
Scaccia tarifi: Scaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Scaccia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Scaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı semolina (irmik unu) (makarna unu)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ılık su (sadece pancar suyu da olabilir)
- 1/2 su bardağı pancar suyu
İçi için:
- 1 demet pazı
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet taze zencefil (cevizden küçük)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1 tutam taze fesleğen (veya reyhan)
- 1 tutam mercanköşk
- 1 tutam tuz
- 1 tutam biberiye
- 1 tutam tarhun
Scaccia tarifi nasıl yapılır?
- İçi için: peynir hariç pazı (saplarını kesin sadece yaprak) ve diğer tüm malzemeleri su eklemeden zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Kenara alın soğusun.
- Ilık suyu yoğurma kabına alalım. Mayayı ve pekmezi ilave edelim. Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra 10-12 dakika mayanın aktif hale gelmesini bekleyelim.
- Semolinayı, mısır ununu, zeytinyağını ve tuzu ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur olana dek iyice yoğuralım.
- Yoğurma aşamasında kontrollü bir şekilde hamura ılık su ilave edebilirsiniz (bu aşamada ılık pancar suyu ilave ettim).
- Yoğurma işlemini ben stand mikserinde yaptım. 7-8 dakika orta ayarda hamur bütünleşene kadar yoğurdum.
- Elde yoğurma da bu süre biraz daha zaman alabilir. Hamuru top hale getirip altı yağlanmış kaba alalım, üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- Süre sonunda biraz un ve mısır unu serpilmiş tezgaha alıp hamuru yoğuralım ve 4 parçaya ayıralım.
- Yuvarlak yoğurduğunuz hamurları semolina, mısır unu serpili tezgaha alıp üzerini kapatalım. 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Hamurların her birini servis tabağı büyüklüğünde acın harcı kenarlarda boşluk bırakarak yayın ve üzerine peynir serpiştirin.
- İki karşılıklı ucu ortada birleştirin, bir miktar iç ve peynir koyun.
- Diğer iki kenarı da ortada birleştirin.
- Peynir koyup ikiye katlayın. Fırın kağıdına tepsiniz veya fırın taşınıza sığacak şekilde dizin.
- Bu işlemleri yaparken fırını 260 dereceye alın ve hamurları ısınmış tepsi/fırın taşı üzerine kağıtla aktarın.
- Yaklaşık 20-30 dakika arasında pişirin. Üzeri kızarmalı. Afiyet olsun.
Scaccia tarifinin püf noktası nedir?
Hamur yoğrulduktan sonra ilk aşamada 30 sonraki aşamada ılık bir ortamda 2 saat dinlenecek. Pancar suyu da ilave ettiğim hamura sadece ılık su ilave edebilirsiniz. Bu tarifle 4 büyük Scaccia çıkıyor.