Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Scaccia Tarifi

Scaccia

Scaccia Tarifi

Scaccia tarifi: Scaccia için gerekli malzemeler nelerdir? Scaccia nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Scaccia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı semolina (irmik unu) (makarna unu)
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık su (sadece pancar suyu da olabilir)
  • 1/2 su bardağı pancar suyu

İçi için:

  • 1 demet pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet taze zencefil (cevizden küçük)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
  • 1 tutam taze fesleğen (veya reyhan)
  • 1 tutam mercanköşk
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam biberiye
  • 1 tutam tarhun

Scaccia tarifi nasıl yapılır?

  • İçi için: peynir hariç pazı (saplarını kesin sadece yaprak) ve diğer tüm malzemeleri su eklemeden zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Kenara alın soğusun.
  • Ilık suyu yoğurma kabına alalım. Mayayı ve pekmezi ilave edelim. Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra 10-12 dakika mayanın aktif hale gelmesini bekleyelim.
  • Semolinayı, mısır ununu, zeytinyağını ve tuzu ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur olana dek iyice yoğuralım.
  • Yoğurma aşamasında kontrollü bir şekilde hamura ılık su ilave edebilirsiniz (bu aşamada ılık pancar suyu ilave ettim).
  • Yoğurma işlemini ben stand mikserinde yaptım. 7-8 dakika orta ayarda hamur bütünleşene kadar yoğurdum.
  • Elde yoğurma da bu süre biraz daha zaman alabilir. Hamuru top hale getirip altı yağlanmış kaba alalım, üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  • Süre sonunda biraz un ve mısır unu serpilmiş tezgaha alıp hamuru yoğuralım ve 4 parçaya ayıralım.
  • Yuvarlak yoğurduğunuz hamurları semolina, mısır unu serpili tezgaha alıp üzerini kapatalım. 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Hamurların her birini servis tabağı büyüklüğünde acın harcı kenarlarda boşluk bırakarak yayın ve üzerine peynir serpiştirin.
  • İki karşılıklı ucu ortada birleştirin, bir miktar iç ve  peynir koyun.
  • Diğer iki kenarı da ortada birleştirin.
  • Peynir koyup ikiye katlayın. Fırın kağıdına tepsiniz veya fırın taşınıza sığacak şekilde dizin.
  • Bu işlemleri yaparken fırını 260 dereceye alın ve hamurları ısınmış tepsi/fırın taşı üzerine kağıtla aktarın.
  • Yaklaşık 20-30 dakika arasında pişirin. Üzeri kızarmalı. Afiyet olsun.

Scaccia tarifinin püf noktası nedir?

Hamur yoğrulduktan sonra ilk aşamada 30 sonraki aşamada ılık bir ortamda 2 saat dinlenecek. Pancar suyu da ilave ettiğim hamura sadece ılık su ilave edebilirsiniz. Bu tarifle 4 büyük Scaccia çıkıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025