Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saya Çöreği Tarifi

Saya Çöreği

Saya Çöreği Tarifi

Saya Çöreği tarifi: Saya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Saya Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 büyük su bardağı süt
  • 1 büyük çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 büyük su bardağı un
  • 250 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı

Saya Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarıları ve un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. 2. 5 su bardağı kullandım ben ama daha az ya da fazla da olabilir bu sizin un markasına da bağlı.
  • Hamuru yoğurunca 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Bu sırada bir tavada yağımızı eritip ılınmasını sağlayalım.
  • Hamuru 8 bezeye ayırıp ilk dördünü açalım ve aralarına yağ sürüp üst üste serelim; ardından diğer dört bezeyi de aynı şekilde açalım ve yağlayıp üst üste serelim.
  • İlk hamurumuzu alıp elimizle bastırarak düzleştirelim, ardından merdane yardımıyla hafifçe açalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısının birini sürüp çatalla çizikler atalım.
  • İkinci hamurda da aynı işlemi yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Saya Çöreği tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun aralarını yağlayıp sardıktan sonra mutlaka biraz beklemeli ki açarken kolaylık olsun bir de hamurumuz dinlenirse daha güzel olur.

Saya Çöreği tarifi için servis önerisi

Sıcak sıcak servis yaparsanız daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025