Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saya Çöreği Tarifi

Saya Çöreği

Saya Çöreği Tarifi

Saya Çöreği tarifi: Saya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Saya Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çörek için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Ara katları için:

  • 3 tepeleme yemek kaşığı margarin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Üstü için:

  • 1 adet yumurta

Saya Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenme süresinin sonunda hamuru 4'e bölün ve tek tek yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Eritilmiş margarin ve yağı karıştırın ve her katın arasına yağdan sürün ve üst üste dizin.
  • Hamuru elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın ve yuvarlayıp rulo haline getirip 30 dakika kadar da bu şekilde dinlendirin.
  • Hamuru tekrar tepsi büyüklüğünde açın ve hamurun üstüne çatalla delikler açın ve çırpılmış bir yumurtayı üstüne güzelce sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025