Saya Çöreği Tarifi
Saya Çöreği tarifi: Saya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Saya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Saya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çörek için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Ara katları için:
- 3 tepeleme yemek kaşığı margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Üstü için:
Saya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenme süresinin sonunda hamuru 4'e bölün ve tek tek yemek tabağı büyüklüğünde açın.
- Eritilmiş margarin ve yağı karıştırın ve her katın arasına yağdan sürün ve üst üste dizin.
- Hamuru elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın ve yuvarlayıp rulo haline getirip 30 dakika kadar da bu şekilde dinlendirin.
- Hamuru tekrar tepsi büyüklüğünde açın ve hamurun üstüne çatalla delikler açın ve çırpılmış bir yumurtayı üstüne güzelce sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek pişirin.
- Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.