Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Savoy Lahana Dolması Tarifi

Savoy Lahana Dolması

Savoy Lahana Dolması Tarifi

Savoy Lahana Dolması tarifi: Savoy Lahana Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Savoy Lahana Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Savoy Lahana Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet savoy lahanası
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 1 fincan pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 adet kırmızı biber
  • 1/2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Savoy Lahana Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Tuz eklediğiniz kaynar suda lahana yapraklarını 1 dakika haşlayın. Buzlu suda tazeledikten sonra süzüp kenara alın.
  • İki kaşık zeytinyağı eklediğiniz tavada önce soğanları terletin.
  • Sonra sırasıyla havuç ve biberleri de ekleyerek  2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz ve biber ekleyin. Karışımı soğuması için kenara alın.
  • Pirinç, kuş üzümü , pişen sebzeleri, salça ve kıymayı karıştırarak harcınızı hazırlayın.  Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin.
  • Lahana yapraklarının ortasındaki damarlı kısmı keserek içlerini dolma harcınızla doldurun.
  • Tencerenize yerleştirdiğiniz dolmaların yarısına kadar ılık su ekleyip, düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Çıkarıp servis edin.

Savoy Lahana Dolması tarifi için servis önerisi

Dilerseniz yanına yoğurt ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025