Savoy Lahana Dolması Tarifi
Savoy Lahana Dolması tarifi: Savoy Lahana Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Savoy Lahana Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Savoy Lahana Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet savoy lahanası
- 200 gram yağsız kıyma
- 1 fincan pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
- 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 adet kırmızı biber
- 1/2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Savoy Lahana Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Tuz eklediğiniz kaynar suda lahana yapraklarını 1 dakika haşlayın. Buzlu suda tazeledikten sonra süzüp kenara alın.
- İki kaşık zeytinyağı eklediğiniz tavada önce soğanları terletin.
- Sonra sırasıyla havuç ve biberleri de ekleyerek 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Tuz ve biber ekleyin. Karışımı soğuması için kenara alın.
- Pirinç, kuş üzümü , pişen sebzeleri, salça ve kıymayı karıştırarak harcınızı hazırlayın. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin.
- Lahana yapraklarının ortasındaki damarlı kısmı keserek içlerini dolma harcınızla doldurun.
- Tencerenize yerleştirdiğiniz dolmaların yarısına kadar ılık su ekleyip, düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Çıkarıp servis edin.
Savoy Lahana Dolması tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yanına yoğurt ile servis edebilirsiniz.