Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sauerkraut Tarifi

Sauerkraut

Sauerkraut Tarifi

Sauerkraut tarifi: Sauerkraut için gerekli malzemeler nelerdir? Sauerkraut nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sauerkraut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 1,5 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 6-7 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 2 adet defne yaprağı

Sauerkraut tarifi nasıl yapılır?

  • İyice yıkadığınız ve suyunu süzdürdüğünüz lahananın göbeğindeki sert kısmı kesin.
  • Lahanayı dörde bölüp, mümkün olduğunca ince bir şekilde kesin.
  • Kesilen lahanaları geniş bir kaba alıp, üzerine tuzu ekleyin ve ovmaya başlayın.
  • Lahananın bolca suyu çıkana kadar ezin ve ovun.
  • İyice suyu çıkan lahanaların içerisine baharatları da ekleyin.
  • Kullanacağınız kavanozu önceden mutlaka kaynar su ile sterilize etmiş olun.
  • Lahanaları çok sıkışık bir şekilde kavanoza doldurun ama üzerine suyunun çıktığına emin olun. Yani kavanozu ağzına kadar doldurmayın.
  • Sterilize edilmiş bir taş veya daha küçük bir kavanoz yardımıyla bastırarak, lahananaların büyük kavanozun dibine iyice sıkışmasını ve suyunun üzerine çıkmasını sağlayın. Büyük kavanozun ağzına sıkı dokunmuş bir kumaş gerin ve lastikte sabitleyin.
  • İlk 24 saat içinde taşa veya kavonaza ara ara bastırarak lahanaları sıkıştırıp sulanmalarına yardımcı olur. Eğer 1 günün sonunda yeterli su birikmemişse, içme suyunu kaynatın, soğutun ve üzerine bir miktar ekleyin.
  • 1 hafta boyunca oda sıcaklığında ama çok sıcak bir yer olmasın, güneş almayan bir yerde, mümkünse karanlıkta bu şekilde bekletin.
  • Bu arada beyaz baloncuklar oluşmaya başlayacak ve bu sağlıklı fermantasyonun belirtileri olacak.
  • 1 haftanın sonunda kavanozun kapağını kapatarak, buzdolabına alın.
  • 1 hafta da buzdolabında fermente olan lahanalar yemeye hazır olacaktır.
  • Buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Sauerkraut tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız bütün ekipmanların sterilize olmuş olması çok önemli. İçerisinde sirke olmadığı için bakteri öldüren bir madde olmayacak. Eğer sterilize olmayan ürünler kullanırsanız yararlı bakteriler üretmek yerine, zararlı bakterilerin çoğalmasına sebep olursunuz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025