Satay Soslu Tavuk Tarifi
Satay Soslu Tavuk tarifi: Satay Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Satay Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Satay Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. tavuk göğsü
- 20 adet çöp şiş
Marinasyon için:
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 2 çay kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı balık sosu (marketlerde satılır)
- 2 diş sarımsak
- 3 çay kaşığı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kişniş
- 1/4 çay kaşığı beyaz biber
- 1/4 çay kaşığı toz paprika
Dip sos için:
- 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı balık sosu
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı paprika biber
- 1/2 su bardağı yer fıstığı
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
Satay Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü, 1,5-2 cm uzunluğunda, 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
- Marinasyon malzemelerini derin bir kabın içerisine alın ve harmanlayın.
- Minik parçalara böldüğünüz tavukları marinasyona ekleyin ve malzemeler tavuk parçalarının her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın. Üzerini streçleyin ve 30 dakika buzdolabında marine olsun.
- Bu arada dip sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte, kalınlaşana kadar 10 dakika civarı pişirin.
- Marine olan tavukları, ister ızgarada ister tavada her iki yüzünü de 4-5 dakika boyunca pişirin.
- Dip sosu küçük bir kaseye, tavukları da hemen yanında bir servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz.