Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Satay Soslu Tavuk Tarifi

Satay Soslu Tavuk

Satay Soslu Tavuk Tarifi

Satay Soslu Tavuk tarifi: Satay Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Satay Soslu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Satay Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. tavuk göğsü
  • 20 adet çöp şiş

Marinasyon için:

  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi sütü
  • 2 çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı balık sosu (marketlerde satılır)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1/4 çay kaşığı beyaz biber
  • 1/4 çay kaşığı toz paprika

Dip sos için:

  • 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı paprika biber
  • 1/2 su bardağı yer fıstığı
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

Satay Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünü, 1,5-2 cm uzunluğunda, 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
  • Marinasyon malzemelerini derin bir kabın içerisine alın ve harmanlayın.
  • Minik parçalara böldüğünüz tavukları marinasyona ekleyin ve malzemeler tavuk parçalarının her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın. Üzerini streçleyin ve 30 dakika buzdolabında marine olsun.
  • Bu arada dip sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte, kalınlaşana kadar 10 dakika civarı pişirin.
  • Marine olan tavukları, ister ızgarada ister tavada her iki yüzünü de 4-5 dakika boyunca pişirin.
  • Dip sosu küçük bir kaseye, tavukları da hemen yanında bir servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025